Superbike

Det här är tävlingen som började som en liten kusin till MotoGP, men med tiden har den blivit en publikrival och väldigt populär. 

Superbikes skiljer sig från MotoGP främst på en punkt: här måste man använda kommersiella motorcyklar. Inom MotoGP använder förarna och stallen motorcyklar som är specialbyggda för tävlingarna. Inom Superbikes måste dock stallen använda sig av motorcyklar som finns på marknaden. Men dessa får så klart modifieras till en viss gräns.

Världsmästerskapen hålls främst i USA, England, Japan, Australien och Kanada där sporten även har som mest dragkraft. Populariteten för sporten inom de olika tillverkarna är självklara: det är otrolig bra reklam för de olika stallen när deras motorcyklar deltar och helst vinner. Det finns till och med en slogan som säger “win on sunday: sell on monday” för att förklara att motorcyklarna du se tävla på en söndag, kan bli din redan dagen efter.

Motorcyklarna måste ha 4-taktsmotor och ska ha en kubik mellan 850 och 1200. Motorcyklarnas ramar får inte modifieras men istället får vardera stall bestämma själv om man ska modifiera bromsarna, storleken och bredden på hjulen samt fjädringen. Tidigare regelverk sa att man även fick använda 2-taktsmotorer men detta togs bort då det gav en väldigt stor fördel för vissa tillverkare. Ducati var en av dem som gynnade mest av detta och därför fick även tävlingen ökennamnet “Ducati Cup” under en tid tills reglementet ändrades för att alla stall skulle tävla på en jämnare spelplan.

Såsom alla internationella motorsporter regleras superbikes av FIM. Sedan finns det mindre arrangörer i det egna landet när man håller nationella tävlingar. Sporten är helt klart störst i England och Nordamerika. Även Japan och Australien har som sagt bra publikdrag men deras säsonger är kortare än de västerländska.

Den bästa superbikes-föraren genom tiderna är, inte helt oväntat, engelsmannen Carl Fogarty. Han körde fram till 2000 och under sin karriär hann han plocka hem världsmästerskapet 4 gånger. Första gången var 1994, sen igen 1995 och de sista två skedde 1998 och 1999. När det kommer till tillverkarna har så klart Ducati klarat sig bäst med 15 världsmästerskap. Långt nere på andra plats kommer Honda som bara vunnit 6 gånger. Det om något säger vilken fördel Ducatimotorcyklarna en gång hade.