Lämna in eller meka själv

Hur gör du med din bil? Lämnar du in den eller mekar du själv? Har man kunskapen att skruva i sin egen bil, och andras för den delen så kan man spara en del slantar. Om man dessutom tycker det är vansinnigt roligt att fixa med bilar så är det ju inte så konstigt att man håller på.

mekaniker

Lämna in på verkstad

Nu är det ju inte alla som kan skruva i bilar och då måste lämna i den på en verkstad. Mechanum är en auktoriserad verkstad för flertalet bilmärken som idag finns i Göteborg och Malmö. I Göteborg finns hela fem olika verkstäder så att hitta en till just din bli bör inte vara svårt i Göteborg. Genom att lämna in bilen på en verkstad så får du garanti på jobbet och om något fel skulle upptäckas i efterhand så kan man få det åtgärdat under garantitiden. Ibland så kan det vara så pass avancerade saker som behöver göras så att man måste anlita bilverkstad.

Meka själv med bilen

Har man möjlighet och kunskap till att meka med sin egna bil så minskar nog utgifterna något och man slipper åka iväg och vara utan bil under tiden den ska servas. Även om du inte är superduktig på att hålla på med bilar så finns det saker som du kan kolla och fixa själv. Bland annat saker som att fylla på spolarvätska, kolla och fylla på luft i däck är inte de mest avancerade. Visst det kan vara svårt om man aldrig gjort det men om man frågar på OKQ8 eller den mack man besöker så kan de hjälpa till att visa så att man nästa gång kan fixa det själv.