Att komma tillbaka efter en skada

Att motorsporter medför risker är ingen hemlighet. Det är också många som sysslar med olika former av tävlingar såsom speedway, cross, superbike och MotoGP på grund av adrenalinkicken det ger och de höga hastigheterna, vilket givetvis då också innebär risker.

-strengthen-arm-muscles

Om olyckan är framme och man skadar sig när man utövar sin sport så är återhämtningen och återuppbyggnaden av muskler och kondition av yttersta vikt. Man kan säga rent generellt att man får räkna med att det tar dubbelt så lång tid att komma tillbaka, om inte längre, än den tid man varit borta från sin träning. Har man exempelvis varit borta två månader på grund av skada så tar det cirka fyra månader av träning innan man får tillbaka den styrka och kondition som man hade innan skadetillfället eller uppehållet.

Det gäller att följa de föreskrifter som läkare, sjukgymnast eller din personliga tränare lämnar för att träna upp området runt skadan ordentligt och försiktigt. Det gäller att få ett hållbart resultat och handlar inte bara om hur fort man är tillbaka på banan igen. Cykling är ett av de alternativ som kan vara skonsamt för att åter träna upp muskler och kondition och har man problem med att belasta till exempel ben eller knä för mycket från början så är elcykeln ett bra alternativ att ta hjälp av vid uppfärskat och längre sträckor.