Annorlunda fortskaffningsmedel

Länge har vi använt oss av cykeln för att ta oss från punkt a till punkt b och inget annat kan konkurrera med cykel när det kommer till miljövänlighet. Noll utsläpp samtidigt som vi rör oss framåt. Cykeln gör oss också mer benägen att ta oss ut i naturen, dagens cyklar gör att vi inte enbart cyklar i stadstrafik utan vi skaffar oss kraftigare cyklar som vi kan cykla downhill och utanför vägens banor.

elcykel

Något som blivit mycket populärt är elcyklar, dessa gör att du enkelt kan ta dig längre sträckor utan att du egentligen behöver anstränga dig allt för mycket. Det fungerar princip som en vanlig cykel med växlar och bromsar, det som skiljer är dock en drivning och ett batteri som laddas för att driva den elmotor som får cykeln att föras framåt utan att trampa. Att trampa gör att du kommer längre då batteriet inte behöver jobba lika hårt. Det kan vara något tyngre att trampa en elcykel, men se det som extra träning.

Det som kostar mest på en elcykel är batteriet och det kan vara en fördel att även köpa ett extra batteri att ha med sig om man skulle vara ute så länge att batteriet tar slut. Det gäller att sköta om sin elcykel, förutom att se till så däck och annat på cykeln är funktionella så gäller det att ta hand om batteriet. Det mår inte bra av att stå oladdat så även om du inte nyttjar din cykel ladda batteriet. Ett nytt batteri kommer till sin fulla rätt efter ungefär 10 laddningar, ladda batteriet ordentligt första tiden. Det mår batteriet bra av.